reklam
reklam
DOLAR 32,2280 % -0.06
EURO 34,6556 % -0.08
STERLIN 40,2841 % -0.09
FRANG 35,4426 % -0.23
ALTIN 2.399,99 % 0,28
BITCOIN 61.095,32 -1.902
reklam

İzmir’de bu sokaktaki dükkanları görenler ‘kim bu Memet’ diyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
İzmir’de bu sokaktaki dükkanları görenler ‘kim bu Memet’ diyor
reklam

İzmir’de restoran işletmecisi Mehmet Ay, bir sokakta yan yana 3 dükkan açarak farklı lezzetleri vatandaşlara sundu. Dükkanlara; ‘Paçacı Memet’, ‘Kaburgacı Memet’ ve ‘Köfteci Memet’ isimleri verilirken, aynı sokaktaki bu iş yerlerini görenler, “Kim bu Memet” diye merak içerisine kalıyor.
İzmir’in Bornova ilçesinde restoran işletmecisi 39 yaşındaki Mehmet Ay, Burak Reis Caddesi’nde bulunan dükkanlarına; ‘Paçacı Memet’, ‘Kaburgacı Memet’ ve ‘Köfteci Memet’ isimlerini verdi. Aynı sokakta yan yana bulunan 3 dükkanın da tabelasında ‘Memet’ ismini görenler, ‘kim bu Memet?’ diye merak içerisinde kalıyor. Tabeladaki ismiyle dikkat çeken restoranların sahibi Ay, paçacı dükkanından çıkıp çorbacı dükkanına, oradan da çıkıp kaburgacı dükkanına giriyor; nerede iş yoğunluğu varsa oraya yardıma koşuyor.

“3 dükkana da ‘Memet’ isminin verilmesi rastlantı oldu”
Dükkanlarına neden ‘Memet’ isminin verildiğini anlatan Mehmet Ay, “15 yıl önce restoran işine başladım. İşe gelmeyen ustalar sayesinde zaman içerisinde işi öğrenerek usta oldum. Yaklaşık 5 yıl önce bu işletmelerden ilk olarak ‘Kaburgacı Memet’i açtım. Ardından ‘Paçacı Memet’ ve onun ardından da ‘Köfteci Memet’i açtık. Üç dükkanın da yan yana olup ‘Memet’ ismiyle açılması aslında bir rastlantı oldu; fakat ben 3 farklı lezzet üzerine açtığım dükkanlarımda yapılan işleri çok iyi biliyorum, işe hakimim. Ben hem kebapçı hem köfteci hem de çorbacıyım. Bu yüzden üç dükkanıma da yardıma koşuyorum. Ben her dükkanımın özel olmasını istiyorum. Çorbacı, sadece çorbacı dükkanı olmalı, kebapçı sadece kebapçı dükkanı olmalı, köfteci de aynı şekilde sadece köfte satmalı. Bu yüzden üç dükkanı da ayrı ayrı açtık” dedi.

“Hangi dükkanda yoğunluk fazlaysa oraya desteğe gidiyorum”
Vatandaşlar tarafından sık sık ‘Memet kim’ sorusuyla karşılaştığını ifade eden Ay, “Sabah mesaiye erken başlıyoruz. Önce çorbacı dükkanıma geliyorum. Daha sonra öğlene doğru kaburgacı dükkanıma geçiyorum. Hangi dükkanımda yoğunluk fazlaysa oraya desteğe gidiyorum. Çevredeki komşularımız dükkanları ilk açtığımızda ‘aynı caddede kebapçı ile köfteci mi olur?’ şeklinde tepki gösteriyordu; fakat biz sosyal medyayı iyi kullandığımız için ismimizle dikkat çektik. Dükkanımızın ismi vatandaşların ilgisini çekti. İlk başta bizimle dalga geçildi. İşlerimiz ilerledi ve dükkanımız ilgi gördü. Tabeladaki ismi görenler ‘Memet kim?’ diye soruyor. Sonra karşılarında beni görünce genç bir işletmeci olduğum için şaşırıyorlar. Güzel tepkilerle karşılaşıyorum ve bu beni mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

reklam