reklam
reklam
DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
STERLIN 40,7959 % -0.56
FRANG 35,5088 % -0.41
ALTIN 2.438,67 % 0,10
BITCOIN 62.918,71 -2.382
reklam

DOSTEK geleceğin buluşçularını yetiştiriyor

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News

Denizli Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yer alan ve eğitim öğretime açıldığı günden bu yana teknoloji ve bilim alanında önemli çalışmalara imza atan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) geleceğin buluşçuları ve bilim insanlarını yetiştiriyor.

Denizli’de eğitim-öğretim alanında önemli başarılara imza atan DOSTEK Koleji, alanında uzman öğretmen kadrosu ve sadece öğrenme değil öğrendiğini icraata dönüştürme odaklı eğitim anlayışıyla geleceğin buluşçularını yetiştirmeye devam ediyor. Bugüne dek Türkiye ve Denizli genelinde düzenlenen birçok yarışma ve organizasyonda da öğrencilerin geliştirdiği onlarca projeyle yer alan ve aldığı sonuçlarla başarı basamaklarını hızla tırmanan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, Çocuk Buluşçular Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.

“DOSTEK’te her öğrenci en az bir projede ya da sosyal etkinlikte yer alır”

Okulda yapılan teknolojik çalışmalar hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Dumlu; “Çağımız bilgi çağı. Eğitimin amacı da yeni çağa uygun insan gücü yetiştirmek. Dolayısıyla biz de bu anlayışla öğrencilerimizde elde ettikleri bilgileri insanlık yararına kullanma kültürünü geliştirmeyi esas alıyoruz. Projelerle öğretim tekniği okulumuzun kuruluşundan itibaren özel olarak üzerinde durduğumuz bir konu. Bu konuyu bir plan dâhilinde ciddi bir şekilde bugüne kadar uyguladık. Yola çıkışımız şudur; okulumuzda her öğrencimizin mutlaka en az bir projede veya bir sosyal etkinlikte görev alması. Her türlü alt yapıyı da oluşturuyoruz. DOSTEK’te okuyan her öğrenci mutlaka bir proje yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Mutlaka da tiyatroda, sporda, halk oyunlarında vb. sosyal etkinlikte yer almıştır” dedi.

“Yarışmalar bizim için bir araçtır”

Türkiye’de düzenlenen birçok yarışma olduğuna dikkat çeken Dumlu, “Bizler de bu yarışmalara mutlaka katılıyoruz. Yarışmalar bizim için araç. Temel amaç; öğrencilerimizin bilgi üretme, teknoloji üretme, ekip halinde çalışma becerisi, araştırma gibi kültürleri kazanması. Geçtiğimiz senelerde Denizli’den en fazla proje üreterek TEKNOFEST’e katılan okuluz. Milli Eğitim robot yarışmasına en fazla projesi kabul edilen okuluz. 2024 yarışmalarına şu ana kadar öğretmenlerimiz öncülüğünde öğrencilerimiz 60 projenin girişini yaptılar. Bana göre bu bir okul için rekordur. Bu gurur; bugüne kadar yarışmaları amaç değil araç edinme kültürümüzün bir sonucudur. Önümüzdeki yıllarda bu sayılar giderek artacaktır. Bu yıl yine düzenlenecek olan TEKNOFEST’te de öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yaptığı çalışmalarla bir rekora imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“Dünyadaki emsalleriyle yarışan ve onları geçen gençler yetiştiriyoruz”

Türkiye’nin girişimcilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dumlu; “Bizler de Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkış için gençlerimizi dünyadaki emsalleriyle yarışabilecek ve onları geçebilecek seviyeye getirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geleceğin buluşçularını yetiştirmekten de gurur duyuyoruz. Başarılarımızda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, ayrıca bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu’na ve bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerimize çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE (OSB) YER ALAN VE EĞİTİM ÖĞRETİME AÇILDIĞI GÜNDEN BU YANA TEKNOLOJİ VE BİLİM ALANINDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATAN DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ TEKNİK KOLEJİ (DOSTEK) GELECEĞİN BULUŞÇULARI VE BİLİM İNSANLARINI YETİŞTİRİYOR.

DEVAMINI OKU
reklam

YORUM YAP