Ordu’da Yaz Okulu Öğrencilerinden Dev Buluşma: 2 Bin Çocuk Piknikte Eğlendi!
Ordu’da yaz tatilini eğitim ve sosyal aktivitelerle değerlendiren binlerce öğrenci, düzenlenen dev piknik organizasyonunda bir araya aldı. Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ordu İl Temsilciliği tarafından organize edilen geleneksel yaz okulu pikniği, çocukların ve ailelerin yoğun katılımıyla adeta bir şenlik havasında geçti.
İşte Perşembe ilçesinde gerçekleştirilen neşeli etkinliğin detayları…
Perşembe DSİ Piknik Alanı Eğlence Merkezine Döndü
TÜGVA yaz okullarında eğitim alan öğrenciler için düzenlenen özel program, Ordu’nun Perşembe ilçesinde yer alan Devlet Su İşleri (DSİ) piknik alanı ev sahipliğinde yapıldı. Yaklaşık 2 bin öğrencinin yanı sıra ailelerinin de büyük ilgi gösterdiği şenlikte, katılımcılara çeşitli yemek ikramlarında bulunuldu. Gün boyu süren etkinliklerde çocuklar kendileri için hazırlanan özel oyun alanlarında ve yarışmalarda doyasıya eğlendi.
“Amacımız Çocuklar Arasındaki Dayanışmayı Artırmak”
Etkinlik alanında açıklamalarda bulunan TÜGVA Ordu İl Temsilcisi Ömer Faruk Yücedağ, il genelinde yürütülen yaz okulu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yücedağ, şunları kaydetti:
“İl genelinde şu an 3 bin öğrenci ile yaz okulu eğitimlerimizi aktif olarak sürdürüyoruz. Bugün ise bu öğrencilerimizin 2 binini piknik şenliğimizde bir araya getirdik. Çocuklarımız eğlenceli oyunlar, eğitici etkinlikler ve ödüllü yarışmalarla keyifli anlar yaşadılar; yaz okulunun heyecanını ve aksiyonunu burada hep birlikte yeniden paylaştılar.”
Velilerden Büyük İlgi: 700 Veli Çocuklarını Yalnız Bırakmadı
Şenliğin sadece öğrenciler için değil, aileler arası iletişim için de önemli bir fırsat sunduğunu belirten Ömer Faruk Yücedağ, katılım oranlarından duydukları memnuniyeti şu rakamlarla paylaştı:
- Toplam Yaz Okulu Öğrencisi: 3.000
- Pikniğe Katılan Öğrenci Sayısı: Yaklaşık 2.000
- Etkinlikteki Veli Sayısı: Yaklaşık 700
“Velilerimizden Güzel Teveccühler Var” Şenliğin temel hedefine değinen Yücedağ, “Bu organizasyonun ana amacı, çocuklarımızın birbiriyle olan uyumunu, arkadaşlık bağlarını ve dayanışma duygusunu artırmak. Aynı zamanda yaz okullarını onlar için çok daha cazip ve eğlenceli bir hale getirebilmek. Çok şükür velilerimizden de bu anlamda harika geri dönüşler ve yoğun bir teveccüh alıyoruz” dedi.
Şenlikte halat çekme, çuval yarışı gibi geleneksel oyunlarla enerjilerini atan öğrenciler ise tatilde hem öğrenip hem de bu tarz etkinliklerle çok güzel vakit geçirdiklerini belirterek organizasyon için teşekkür ettiler.


