1. Haberler
  2. Ekonomi Haberleri
  3. Kütahya’da hayvan çadırına KKYDP’den 512 bin TL hibe desteği

Kütahya’da hayvan çadırına KKYDP’den 512 bin TL hibe desteği

KÜTAHYA’DA HAYVAN ÇADIRINA KKYDP'DEN 512 BİN TL HİBE DESTEĞİ

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya’nın merkez Fındık köyünde bir üreticinin hayvan çadırına Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) çerçevesinde 512 bin TL hibe desteği ödeneceği bildirildi.

KKYDP 2023-2024 yılı başvuru dönemi altyapı projelerinde, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine yönelik hibe desteği çerçevesinde yer alan “hayvan çadırı” ilk defa merkez Fındık köyünde uygulandı.

Köyde büyükbaş yetiştiriciliği yapan yatırımcı Vedat Çınar, proje çerçevesinde 270 metrekare büyüklüğünde çadır kurulumu, 3 metreküp yem karma makinesi ve balya makinesi alımı gerçekleştirerek işletmesinin kapasitesini artırdı ve makine parkını yeniledi. Barınak maliyetini üçte bire indiren çadır ahır sayesinde hem ekonomik hem de verimli bir hayvancılık yapmayı hedeflediğini belirten Çınar, verdikleri desteklerden dolayı Bakanlığa ve İl Tarım Müdürlüğüne teşekkür etti.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi teknik personelince hak ediş kontrolü yapılan projede yatırımcıya Bakanlık tarafından 512 bin TL hibe desteği ödenecek.

Kütahya’da hayvan çadırına KKYDP’den 512 bin TL hibe desteği
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir