1. Haberler
  2. Yerel Haberler
  3. Denizli
  4. Tavas’ta karacaot ekiminde verimlilik testi yapılıyor

Tavas’ta karacaot ekiminde verimlilik testi yapılıyor

Tavas Belediyesi, ilçe ekonomisine katkı sağlayacak alternatif ürünleri araştırmaya devam ediyor. Düşük maliyet, yüksek katma değer ve su tasarrufu avantajlarıyla öne çıkan karacaot için deneme ekimi gerçekleştirildi. Denizli’nin Tavas ilçesinde ...

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tavas Belediyesi, ilçe ekonomisine katkı sağlayacak alternatif ürünleri araştırmaya devam ediyor. Düşük maliyet, yüksek katma değer ve su tasarrufu avantajlarıyla öne çıkan karacaot için deneme ekimi gerçekleştirildi.

Denizli’nin Tavas ilçesinde tarımsal üretimde alternatif ürün arayışları sürüyor. Tavas Belediyesi, bölge ekonomisine katkı sağlayabilecek tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alan karacaot için verimlilik testi amacıyla ekim çalışması gerçekleştirdi.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, yapılan çalışmayla ilgili yaptığı açıklamada, belediye olarak düşük girdi maliyeti, yüksek katma değer ve su tasarrufu sağlayan ürünlere yönelik araştırmalar yürüttüklerini belirtti.

Başkan Tatık, “Tavas Belediyesi olarak; düşük girdi maliyeti, yüksek katma değer ve su tasarrufu sağlayan tıbbi ve aromatik bitkilerin başında gelen karacaot ekimimizi gerçekleştirdik. Toprağımızı koruyan, suyumuzu verimli kullanan ve üreticimize yeni gelir kapıları açabilecek alternatif ürünleri desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karacaot ekiminin yapıldığı arazinin belediyenin kullanımına ücretsiz olarak tahsis edildiğini belirten Tatık, arazi sahibi Zehra Deynek’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Deneme ekiminin sonuçlarının hasat sonrası paylaşılacağını açıklayan Tavas Belediyesi, dekar verimi ve üretim verileri doğrultusunda karacaotun ilçedeki tarımsal üretim potansiyelini değerlendirecek. Tavas Belediyesi, üreticilere yeni fırsatlar sunabilecek alternatif ürünlerle bölge tarımını güçlendirmeyi hedefliyor.

Tavas’ta karacaot ekiminde verimlilik testi yapılıyor
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir