1. Haberler
  2. Eğtim Haberleri
  3. Manisa’dan Prag’a ‘Yeşil Hareket’

Manisa’dan Prag’a ‘Yeşil Hareket’

MANİSA'DA ATATÜRK ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ HAYATA GEÇİRDİKLERİ “THİNK GREEN, TAKE ACTİON” (YEŞİL DÜŞÜN HAREKETE GEÇ) PROJESİ KAPSAMINDA ÇEKYA'NIN PRAG KENTİNDEKİ PROJE ORTAĞI OKULLARINI ZİYARET EDEREK HEM YABANCI DİLLERİNİ GELİŞTİRDİLER HEM DE ÇEVRE BİLİNCİNİ DİJİTAL BECERİLERLE HARMANLAYARAK, KÜRESEL ISINMA ,İKLİM KRİZİ HAKKINDA FARKINDALIK OLUŞTURMAYA YÖNELİK PROJELER ÜRETTİLER.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manisa’da Atatürk Ortaokulu öğrencileri hayata geçirdikleri “Think Green, Take Action” (Yeşil Düşün Harekete Geç) projesi kapsamında Çekya’nın Prag kentindeki proje ortağı okullarını ziyaret ederek hem yabancı dillerini geliştirdiler hem de çevre bilincini dijital becerilerle harmanlayarak, küresel ısınma ,iklim krizi hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik projeler ürettiler.

Manisa’da Atatürk Ortaokulu öğrencileri, okulun İngilizce öğretmeni ve proje yürütücüsü Seçil Köklü Gülseven koordinasyonunda Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Akreditasyon ortağı olarak “Think Green Take Action” (Yeşil Düşün Harekete Geç) projesi kapsamında Çekya’nın Prag kentindeki proje ortağı okulları ziyaret etti. İşbaşı gözlem ve eğitim uygulaması etkinliği çerçevesinde İngilizce öğretmeni İlknur Korkmaz ile birlikte öğrenciler, Zkladn kola Btovsk okulunun öğrencileriyle birlikte matematik, coğrafya, İngilizce ve bilişim teknolojileri derslerine katıldı. Uluslararası bir ortamda gerçekleştirilen ortak çalışmalarla daha verimli hale gelen derslerle öğrenciler çevre bilincini artırmak amacıyla okulda ve sokakta röportajlar yaparak önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attı. Proje sayesinde öğretmenler ve öğrenciler karşı okulun eğitim sistemini yakından inceleme ve tanıma fırsatı buldu.

Bu proje sayesinde öğrenciler, yabancı dil becerilerini geliştirmekle kalmayıp, aynı zamanda iletişim, dijital ve sosyal becerilerinde de büyük bir ilerleme kaydetti. Çevre bilincini dijital becerilerle harmanlayarak, küresel ısınma ,iklim krizi hakkında farkındalık oluşturmaya yönelik projeler üretti. Ayrıca teknoloji kullanımı konusunda önemli bir gelişim sağladılar.

Proje, öğrenci ve öğretmenlerin katılım sertifikalarını alarak başarıyla tamamlandı. Okula döndüklerinde ise öğrenciler, edindikleri bilgi ve deneyimleri arkadaşlarıyla paylaşarak, proje hakkında farkındalık oluşturmaya devam ettiler.

Atatürk Ortaokulunun bu uluslararası proje kapsamında gösterdiği başarı, okulun eğitim alanındaki kaliteli çalışmalarının bir yansıması olarak dikkat çekiyor. Öğrenciler, sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk ve çevre bilinci alanlarında da önemli adımlar atarak, geleceğin liderleri için güçlü bir temel oluşturuyor.

Manisa’dan Prag’a ‘Yeşil Hareket’
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir