1. Haberler
  2. Kültür ve Sanat Haberleri
  3. Tripolis’te daha önce gövdesi bulunan heykelin başına da ulaşıldı

Tripolis’te daha önce gövdesi bulunan heykelin başına da ulaşıldı

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI MEHMET NURİ ERSOY, DENİZLİ’DEKİ TRİPOLİS ANTİK KENTİNDE YAPILAN KAZILARDA, MİLATTAN SONRA 4'ÜNCÜ YÜZYILA TARİHLENEN ÜST DÜZEY BİR KAMU YÖNETİCİSİNE AİT HEYKELİN EKSİK KALAN BAŞININ GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDIĞINI BİLDİRDİ.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli’deki Tripolis Antik Kentinde yapılan kazılarda, milattan sonra 4’üncü yüzyıla tarihlenen üst düzey bir kamu yöneticisine ait heykelin eksik kalan başının gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından Geleceğe Miras Projesinin1’inci yıl dönümünde Denizli’de yeni bir eserin gün ışığına kavuştuğunu bildirdi. Bakan Ersoy, Denizli’nin Buldan ilçesinde kazı çalışmaları devam eden Tripolis Antik Kentinde yapılan kazılarda, milattan sonra 4’üncü yüzyıla tarihlenen üst düzey bir kamu yöneticisine ait heykelin eksik kalan başının da gün yüzüne çıkarıldığını kaydetti.

Bakan Ersoy paylaşımında, “Tripolis Antik Kenti’nde yapılan kazılarda, milattan sonra 4’üncü yüzyıla tarihlenen üst düzey bir kamu yöneticisine ait heykelin eksik kalan başı gün yüzüne çıkarıldı. Antonius Philagrios isimli kamu yöneticisine ait olan bu heykelin gövde kısmı 2018’de bulunarak Denizli Hierapolis Arkeoloji Müzesi’nde muhafaza edilmekteydi. Şimdi, bütün parçaların bir araya gelmesiyle tarih yeniden canlanacak. Geçmişin izlerini geleceğe taşımayı hedefleyen bu çalışmalar, kültürel mirasımızın korunmasına önemli bir katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Tripolis’te daha önce gövdesi bulunan heykelin başına da ulaşıldı
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Yapay Zeka Haber Sistemi ile Sohbet Et

Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir